Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

5.0
(22)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jabłka idealne na jesienne wieczory. Proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

jabłka 6 sztuki
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
maliny świeże 1.4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

1. Budyń rozpuszczamy w pół szklanki mleka. Drugie pół zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń do zagotowanego mleka. Energicznie mieszamy do zgęstnienia cały czas gotując. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.

2. Jabłka wydrążamy.

3. Jabłka napełniamy budyniem, na wierzch dajemy wcześniej umyte i odsączone z wody maliny.

4. Jabłka pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

5. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak