Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Jabłka idealne na jesienne wieczory. Proste i szybkie w przygotowaniu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6 sztuki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • maliny

    1.4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Budyń rozpuszczamy w pół szklanki mleka. Drugie pół zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń do zagotowanego mleka. Energicznie mieszamy do zgęstnienia cały czas gotując. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.

2. Jabłka wydrążamy.

3. Jabłka napełniamy budyniem, na wierzch dajemy wcześniej umyte i odsączone z wody maliny.

4. Jabłka pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

5. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat