Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą Zewy

5.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację. Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki. Pasta do zrobienia na szybko, ale i szybko znikająca. Smacznie i kolorowo:)

Składniki:

Składniki na pastę:

makrela wędzona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 0.5 sztuki
kapary 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 3 szczypty

Porada

Natka pietruszki - posiekana.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą Zewy

Makrelę obrać i wrzucić do miski.
Kapary, paprykę i cebulę posiekać i dodać do ryby.
Następnie dodać resztę składników i wszystko wymieszać.
Pastę odstawić na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak