Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z kapustą włoską

5.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste.

Składniki:

Składniki:

kapusta włoska 500 gramów
cebula 1 sztuka
masło 82% 1 łyżka
bulion warzywny 100 mililitrów
mięso mielone wieprzowe 500 gramów

Porada

W przepisie użyliśmy mielonej szynki wieprzowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z kapustą włoską

Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka, bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak