Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler po wegańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Seler po wegańsku to doskonała przekąska dla całej rodziny.

Składniki:

Seler

seler 2 sztuki
cebula 3 sztuki
olej 150 mililitrów
musztarda 2 łyżki
ocet jabłkowy 125 mililitrów
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
majeranek 0.5 łyżeczki
olej do smażenia 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Seler po wegańsku

1. Selera obierz i pokrój w półplasterki o grubości 0,5 cm. Warzywo ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Następnie selera ułóż na patelni z odrobiną oleju, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Smaż około 3 minuty z każdej strony.

2. Cebulę obierz i pokój w półplasterki. Do cebuli dodaj musztardę, olej, ocet jabłkowy oraz liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj selera. Całość wymieszaj.

3. Selera z marynatą przełóż do dużego słoja, zakręć i odstaw na 24 godziny w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 21.01.2019 07:07
Zaciekawiło mnie to.Seler super warzywo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak