Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z piersi indyka marynowane w jogurcie
Pierś z indyka kroimy na sznycle.
Obraną cebulę i czosnek miażdzymy w rozdrabniaczu, z papryczki usuwamy nasionka, dodajemy co cebuli , chwilę rozdrabniamy.
Jogurt mieszamy z mąką, dodajemy starte warzywa i marynatę doprawiamy odrobiną curry, solą czosnkową i cebulową.
Wkładamy do marynaty sznycle, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu, albo też smażymy na normalnej patelni teflonowej bez tłuszczu.
Dodatek do sznycli:
Makaron muszelki gotujemy wg opisu na opakowania z tym, że zamiast soli dodajemy kostkę rosołową, po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i mieszamy z sosem vinegret.