Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z piersi indyka marynowane w jogurcie

5.0
(17)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Marynowane sznycle, to sposób na przyrządzenie bardzo smacznego i kruchego mięsa. 

Składniki:

Składniki marynaty:

jogurt naturalny 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryczka ostra 1 sztuka
mąka 2 łyżki
przyprawy 1 łyżka

Pierś z indyka:

pierś z indyka 1 filet

Dodatek do piersi z indyka:

makaron muszelki 0.5 opakowania
kostka rosołowa 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
sos winegret 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z piersi indyka marynowane w jogurcie

Pierś z indyka kroimy na sznycle.

Obraną cebulę i czosnek miażdzymy w rozdrabniaczu, z papryczki usuwamy nasionka, dodajemy co cebuli , chwilę rozdrabniamy.
Jogurt mieszamy z mąką, dodajemy starte warzywa i marynatę doprawiamy odrobiną curry, solą czosnkową i cebulową.
Wkładamy do marynaty sznycle, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

Następnie sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu, albo też smażymy na normalnej patelni teflonowej bez tłuszczu.

Dodatek do sznycli:
Makaron muszelki gotujemy wg opisu na opakowania z tym, że zamiast soli dodajemy kostkę rosołową, po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i mieszamy z sosem vinegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak