Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszne skrzydełka w marynacie z dodatkiem miodu i musztardy.

Składniki:

Składniki podstawowe:

skrzydełka kurczaka 10 sztuk

Marynata:

Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
miód płynny 1 łyżka
sos sojowy 10 mililitrów
majeranek 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Z mięsa odcinam najcieńsze końcówki, myję i osuszam ręcznikiem papierowym.

Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).

Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.

Piekę w 200 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut.

Następnie rozcinam woreczek i piekę jeszcze 10-15 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak