Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko z łososiem i natką pietruszki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzisiaj serwuję smakowite masełko z łososiem i natką pietruszki. Masełko może być stosowane jako smarowanie, ale równie dobrze jako pyszna pasta do chleba. Masełko to powstało dlatego, że zostały mi brzuszki łososiowe i zostały przeze mnie wykorzystane do przygotowania tego masełka.

Składniki:

Potrzebne składniki:

masło 82% 100 gramów
łosoś wędzony 200 gramów
natka pietruszki 0.5 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypty
sok z cytryny 0.5 sztuka

Porada

Łosoś może być w plastrach. Sól morską i pieprz biały dodajemy do smaku. Sok z cytryny dodajemy według uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko z łososiem i natką pietruszki

Miękkie prawdziwe masło włożyć do miski.
Dodać obrane ze skóry i ości, a następnie drobno pokrojone brzuszki łososiowe. Doprawić do smaku solą morską i białym pieprzem oraz sokiem z cytryny dla podkręcenia smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub posiekany koperek. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Kromki chleba smarować przygotowanym masełkiem.

Można na górę ułożyć kawałki łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 19:41
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak