Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sałatka z czerwonej kapusty - idealny dodatek do obiadu, nie tylko do mięsiwa.

Składniki:

Składniki:

kapusta czerwona 0.5 sztuki
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
ocet winny 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy, gotujemy al dente (w ilości wody, która jedynie przykryje kapustę) razem z liściem laurowym, zielem angielskim i octem, odcedzamy, studzimy i wrzucamy do miski.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy wrzątkiem na sicie, dodajemy do kapusty. Dorzucamy do nich starte na grubych oczkach jabłko, jogurt, majonez, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Można ewentualnie dolać jeszcze odrobinę octu.

Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak