Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z sosu teriyaki

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Aromatyczne mięso drobiowe upieczone na niedzielny obiad :)

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuki

Na marynatę:

sos teriyaki 2 łyżki
olej 1 łyżka
cynamon 0.3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 0.5 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z sosu teriyaki

Mięso myję i osuszam.

Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).

Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.

Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak