Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową
Sałatka z tuńczykiem i jajkami to prosty przepis na pełnowartościowy posiłek! Ten przepis łączy w sobie różnorodne smaki, które być może doskonale znacie. Nie od dziś wiadomo, że tuńczyk stanowi świetny duet z jajkami, zarówno tymi na twardo, miękko czy w koszulce. W przepisach na sałatki z tuńczykiem, dodatek jajka jest często występującym.
1. Sałatę myję i osuszam, kroję.
2. Pomidorki kroję na połówki, jajka na ćwiartki, cebulę w półplasterki, oliwki w krążki, a fasolkę na mniejsze kawałki.
3. Składniki sosu dokładnie łączę.
4. Na talerzu układam sałatę, a na niej pozostałe składniki. Całość polewam sosem i posypuję świeżo mielonym pieprzem.