Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

W ten sposób przygotowane kanie smakują naprawdę rewelacyjnie i doskonale sprawdzą się jako przekąska lub jeden z posiłków głównych.

Składniki:

Kanie:

kanie 4 sztuki

Ciasto:

jajko 1 sztuka
mleko 100 mililitrów
mąka pszenna 8 łyżek
sól 0.5 łyżeczki
pieprz 3 szczypty
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta

Ponadto:

olej do smażenia 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście

Przygotować ciasto.
Wszystkie składniki należy porządnie wymieszać i doprawić według własnego smaku. (Ciasto powinno posiadać konsystencję gęstej śmietany.)

Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć oraz osuszyć.
(Można też wymoczyć w mleku. Bardzo duże przecinam na 2 części.)

Następnie każdą kanię obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście tak, aby były nim pokryte bardzo dokładnie.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu - do momentu aż grzyby będą miękkie a ciasto przyrumienione.
Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 20:07
Dobre to jest. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak