Zupa koperkowa z białą kiełbasą

Zupa koperkowa z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa koperkowa to jedna z moich ulubionych zup. Dodanie do niej białej kiełbasy wzbogaca jest smak, polecam! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • woda

    1.5 litra
  • kiełbasa biała

    2 sztuki
  • koperek

    2 pęczki
  • marchewka

    2 sztuki
  • korzeń pietruszki

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • seler nieduży

    0.5 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    200 mililitrów
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach.

Z kiełbas pozbywamy się skór, z mięsa formujemy średniej wielkości kulki, wrzucamy je do garnka i obsmażamy ze wszystkich stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pod koniec smażenia dodajemy starte warzywa, obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i cebulę, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut.

Zawartość garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i poszatkowany koperek, gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę wlewamy do misek, dodajemy jogurt.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat