Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego

Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwarp. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta coolwrap

    0.5 sztuki
  • udka z kurczaka wędzone

    600 gramów
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • marchewki

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • pomidory malinowe

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    3 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • parmezan starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.

Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

Marchew kroimy na większe kawałki.

Ziemniaki kroimy w kostkę.

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.

Kapustę szatkujemy.

Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.

Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu.

Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.

Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Zupę podajemy z tartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat