Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na biszkopcie
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puch, dodać aromat, a mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do ubitych jajek ciągle ucierając.
Biszkopt przełożyć do formy wyłożonej pergaminem i piec 35-40 minut w 180 st.C. Po upieczeniu ostudzić.
Jabłka:
Prażone jabłka przełożyć ze słoika do garnka i podgrzać, dodać cukier i suchą galaretkę, dokładnie wymieszać, a po zdjęciu z ognia dodać tartą bułkę,wymieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt. Ciasto wstawić do lodówki żeby jabłka ostygły.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śmietan fix, wymieszać i wyłożyć na zimne jabłka.
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto.
Ciasto przechowywać w lodówce.