Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofty z wołowiny

5.0
(20)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przedstawiam przepis na aromatyczne wołowe kofty. Jeśli macie ochotę na wołowinę w innym wydaniu, polecam ten przepis.

Składniki:

Kofty

mięso mielone wołowe 40 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
kolendra 0.5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kofty z wołowiny

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.

Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżoną kolendrę i imbirem.

Masę mięsną doprawić na ostro solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne, wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Po tym czasie formować z mięsa kulki, każdą nadziewać na szpadki do szaszłyków i rozpłaszczyć. Można je przed pieczeniem skropić olejem.

Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, układać kofty i piec w piekarniku na opcji grill przez 12-15 minut w 240°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak