Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozgrzewające zupy jeść przez cały rok, choć smakują najlepiej jesienią i zimą. Zupa z dodatkiem ciecierzycy, kiełbasy oraz pomidorów to doskonałą propozycja dla osób, które chcą zrobić sycący obiad jednodaniowy.
Dowiedz się:
- jak zrobić rozgrzewającą zupę z ciecierzycy z puszki
- jak przyprawić zupę z ciecierzycy
1. Ugotuj wywar na mięsie z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i odrobiny soli.
2. Do garnka z wywarem dodaj pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler.
3. Cebulę posiekaj, pomidory bez skórki pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i razem przesmaż na łyżce oleju.
4. Całość przełóż do gotującej się zupy.
5. Pod koniec gotowania na reszcie oleju podsmaż pokrojoną w półplasterki kiełbasę, którą następnie przełóż do garnka – razem z cieciorką uprzednio odcedzoną z zalewy.
6. Gotową zupę dopraw do smaku. Opcjonalnie możesz zabielić ją śmietaną.