Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka w ketchupowej marynacie

5.0
(43)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Danie doskonałe na obiad dla całej rodziny. Podaję je z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

Przygotowanie żeberek:

żeberka wieprzowe 1 sztuka
ketchup pikantny 0.5 szklanki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0.5 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka w ketchupowej marynacie

1. Żeberka kroję na porcje. Ketchup mieszam z olejem, papryką wędzoną, solą oraz pierzem. Do marynaty wkładam żeberka. Nacieram mięso marynatą. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.


2. Mięso razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam.

3. Żeberka piekę przez około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak