Sałatka turecka

Sałatka turecka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Jest to sałatka, w której wykorzystuje się kiszone jabłka, na które niedawno podawałam przepis. Po prostu pyszna. Gorąco polecam!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na sałatkę:

  • kapusta czerwona

    500 gramy
  • kukurydza konserwowa

    220 gramy
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • ogórki kiszone

    6 sztuki
  • koperek świeży

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    180 gramy
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • jabłka kiszone

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno i cienko poszatkuj, przesmaż na oliwie około 4 minuty na średnim ogniu. Uważaj, aby kapusta się nie przypiekła i nie nabrała beżowego koloru. Kapusta lekko zmięknie i nabierze ciekawego aromatu. Lekko posól i przestudź.

Jogurt wymieszaj z majonezem.

Do ostudzonej kapusty dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekane ogórki, czosnek i koperek. Wymieszaj.

Jeśli macie proponuję dodać jeszcze kiszone jabłka, jak nie można dodać jeszcze jeden ogórek kiszony.

Na koniec dodaj jogurt z majonezem i ewentualnie sól do smaku.

KORAL
Przepis na jabłka kiszone/kwaszone: https://www.doradcasmaku.pl/przepis/407573/jablka-kwaszone-kiszone

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

4 tygodnie temu
Smaczne te składniki :>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat