Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa miso z shimeji i soba

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Nie mogliśmy powstrzymać się od zestawienia tych składników. Pyszna zupa miso w połączeniu z grzybami shimeji i gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem.

Składniki:

Składniki:

cebula 1 sztuka
grzyby shimeji 100 gramów
marchew 2 łyżki
olej arachidowy 3 łyżki
wrzątek 1.2 litra
pasta miso jasna 2 łyżki
liście limonki kaffir 2 sztuki
makaron soba 150 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżka
papryka 0,5 sztuki

Porada

W przepisie wykorzystaliśmy grzyby shimeji, marchew konserwową pokrojoną w zapałkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa miso z shimeji i soba

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Grzyby shimeji dzielimy i razem z pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans.

Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym.

Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak