Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta imbirowo-czosnkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Za oknem pogoda w kratkę. Tu ciepło tu zimno a czasem nawet i pada. Dlaczego przygotowałam taką o to pastę idealną na przeziębienie. Dzięki dodaniu soli i oleju można ją trzymać i do 3 tygodni w lodówce.

Składniki:

Na pastę

imbir 100 gramów
czosnek 100 gramów
sól 0.5 łyżeczki
olej 1 łyżki

Porada

Pasta ta świetnie pasuje na kanapki można też ja dodać do surówek sałatek zup lub sosów. Jeśli będziemy używać jej do zup sosów czy innych dań na ciepło najlepiej dodać ją na sam koniec gotowania aby nie straciła cennych składników.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta imbirowo-czosnkowa

Imbir czosnek oraz sól dodajemy do blendera i miksujemy na papkę. Następnie dodajemy 1-2 łyżki oleju i mieszamy. Tak przygotowaną pastę przekładamy do słoika.
Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak