Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kością duszony w mleku

5.0
(29)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Przepyszne kotlety schabowe w mlecznej odsłonie <3

Składniki:

Składniki:

kotlety schabowe 2 sztuki
mleko 3,2% 300 mililitrów
olej 2 łyżki
masło 82% 2 łyżki
gałązki rozmarynu 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Goździki całe Prymat 6 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki

Porada

Użyliśmy schabu z kością.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kością duszony w mleku

Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem.
W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem.

Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin.

Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak