Proste, szybkie grzanki chlebowe

Proste, szybkie grzanki chlebowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Grzanki, które dzisiaj przygotowałam wykorzystuję do różnego rodzaju zup - kremów. Są one moim ulubionym dodatkiem. Grzanki robi się bardzo prosto i szybko, a w dodatku ze zwykłego chleba, najlepiej z dnia poprzedniego.

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    5 kromek
  • olej rzepakowy

    50 mililitrów
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba kroimy w drobną ,nie za dużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oleju i dodajemy nasze pokrojone w kostkę kromki.
Podsmażymy mieszając, aż nasze grzanki będą chrupkie i pięknie zrumienione.

Grzanki możemy również ułożyć na blasze skropione oliwą i piec w piekarniku aż uzyskają złoty kolor w temperaturze około 190 stopni.

Bożena Matuszczyk
Możemy również po skropieniu oliwą obsypać grzanki ziołami, wymieszać. Możemy zamiast oleju użyć masła.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat