Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kasza manna z malinami

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami. Polecam i smacznego życzę.

Składniki:

mleko 500 mililitrów
cukier 2 łyżki
maliny świeże 2 szklanki
kasza manna 7 łyżek

Porada

Z przepisu wychodzi 4 porcje. Zbyt kwaśne maliny można posypać cukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kasza manna z malinami

1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.

2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.

4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 19:10
Dobre to jest. Glos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak