Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy sos do makaronu ze szpinakiem i łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Nie trzeba wiele aby zrobić pyszny obiad już w 15 minut. Zagotuj makaron i polej go kremowym sosem z łososiem i szpinakiem. 

Składniki:

łosoś filet 300 g (bez skóry)
śmietana 30% 200 g
szpinak mrożony 400 g
serek topiony 50 g (śmietankowy lub z ziołami)
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy sos do makaronu ze szpinakiem i łososiem

Kremowy sos do makaronu ze szpinakiem i łososiem

  • proste i smaczne danie rybne
  • gotowe w 15 minut
  • danie wegetariańskie 
  • propozycja na piątkowy obiad
  • danie bez glutenowe

KROK 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy zamrożony szpinak. Patelnię przykrywamy i dusimy, aż szpinak się rozmrozi, często mieszając. Gdy tak się stanie do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony na kawałki serek. Dusimy, aż serek się całkiem roztopi.

KROK 2. Dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, mieszamy. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i gotujemy jeszcze około 5 minut na wolnym ogniu.

Kremowy sos z łososiem i szpinakiem podawaj do ulubionego rodzaju makaronu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak