Kruche ciasto śliwkowo jabłkowe

Kruche ciasto śliwkowo jabłkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    50 dag
  • jabłka

    5 szt
  • żółtko

    2
  • jajka

    1
  • mąka

    3 szklanki
  • masło

    0.5
  • margaryna

    0.5
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • cukier

    1 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie skladniki ciasta wyrabiamy i dzielimy na 2 porcje, jedna wałkujemy i kładziemy na blaszcce, druga wkladamy do zamrazalnika loub zostawiamy (jak kto woli). ciasto w blaszce lekko posypujemy bułka tartą aby sok z owoców nie spowodowal ze bedzie zaklace. jabłka kroimy w ćwiartki śliwki dryulujemy i korimy w połowki, ukladamy na ciescie. Druga czesc ciasta jesli nie zamrażalismy to wałkujemy i kłądziemy na owoce i przebijamy widelcem, jesli zamrażaliśmy to ucieramy na tarelku z dużymi oczkami. pieczemy ok 40 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

25.01.2013 17:54
zarówno śliwki jak i jabłka plus kruszonka równa się obłęd :D

Ada-Gaba

11.07.2012 13:19
wygląda apetycznie

iknkirke

12.01.2012 20:51
mniam

Rique

25.08.2011 09:09
pyszne

Jaheira11

30.04.2011 07:22
pyszności

Magdalena/26Mooi

23.02.2011 17:10
bardzo ładnie wygląda;)

Mati13

13.12.2010 07:16
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat