Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto śliwkowo jabłkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 50 dag
jabłka 5 szt
żółtko jajek 2
jajko 1
mąka 3 szklanki
masło 0.5
margaryna 0.5
kwaśna śmietana 3 łyżki
cukier 1 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto śliwkowo jabłkowe

wszystkie skladniki ciasta wyrabiamy i dzielimy na 2 porcje, jedna wałkujemy i kładziemy na blaszcce, druga wkladamy do zamrazalnika loub zostawiamy (jak kto woli). ciasto w blaszce lekko posypujemy bułka tartą aby sok z owoców nie spowodowal ze bedzie zaklace. jabłka kroimy w ćwiartki śliwki dryulujemy i korimy w połowki, ukladamy na ciescie. Druga czesc ciasta jesli nie zamrażalismy to wałkujemy i kłądziemy na owoce i przebijamy widelcem, jesli zamrażaliśmy to ucieramy na tarelku z dużymi oczkami. pieczemy ok 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.01.2013 17:54
zarówno śliwki jak i jabłka plus kruszonka równa się obłęd :D
Ada-Gaba 11.07.2012 13:19
wygląda apetycznie
iknkirke 12.01.2012 20:51
mniam
Rique 25.08.2011 09:09
pyszne
Jaheira11 30.04.2011 07:22
pyszności
Magdalena/26Mooi 23.02.2011 17:10
bardzo ładnie wygląda;)
Mati13 13.12.2010 07:16
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak