Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Polecam bardzo smaczne gruszki marynowane. Takie gruszki znakomicie pasują do obiadu jako dodatek do drugiego dania.

Składniki:

Zalewa

woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier kokosowy 1 szklanka
Goździki całe Prymat 6 sztuk

Dodatkowo

gruszki 2 kilogramy

Porada

Cukier dodałam kokosowy (palmowy).

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane

Gruszki myjemy, obieramy.
Większe kroimy na ćwiartki lub mniejsze na połówki.
Usuwamy gniazda nasienne.
Z wody, octu, cukru oraz przypraw zagotowujemy zalewę.
Do gotującej na małym ogniu zalewy wkładamy obrane podzielone na ćwiartki gruszki.
Gruszki w zalewie gotujemy około 1 godziny na bardzo małym ogniu.
Gorące przekładamy razem z zalewą do czystych słoików, dobrze zakręcamy i obracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2019 20:25
Bardzo dobre.
gusia1000 15.07.2019 20:23
Warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak