Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko szklanka
jajko 3
Farsz:
grzyby leśne 40dag
cebula biała
olej
sól
jajko 2
olej do smażenia
pasztet 1 słoik
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z grzybami

Grzyby czyścimy, myjemy, i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę siekamy i smażymy dodajemy grzyby, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody, solimy i dusimy z 40 minutek.Następnie gdy będą miękkie zmielmy w maszynce. Przygotujmy ciasto naleśnikowe,na każdym naleśniku posmaruj pasztetem, nałóż farsz grzybowy i zwiń. Teraz każdy pasztecik zanurz w rozmąconych jajkach obtocz w bułce tartej i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.09.2011 22:40
Zapowiadają się apetycznie :)
ilka_86 17.04.2011 22:08
bardzo smaczne:)
RenataZ-et 28.09.2010 00:18
Na pewno świetnie smakują
Kate131 22.09.2010 10:43
pychota
plocia 16.09.2010 22:51
fajne ale nie dla mnie
marzencia2007 16.09.2010 15:32
supper :)
Monika193
Monika193 07.09.2010 10:18
coś wspaniałego
Margo1 31.08.2010 11:26
Są wyśmienite...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak