Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Polecam zupę warzywną, przygotowaną z różnych warzyw znajdujących się w mojej lodówce. Zupa bardzo pożywna i sycąca, a za razem szybko znikająca z talerzy.

Składniki:

por 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
fasolka szparagowa 0.5 słoika
cebula 1 sztuka
wędzony boczek 150 gramów
ząbki czosnku 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuk
woda 2 litrów
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 0.5 łyżeczki

dodatkowo;

makaron 250 gramów

Porada

Sól i pieprz dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki.
Cukinię po umyciu kroimy w pół plasterki lub w ćwiartki w zależności od wielkości.
Fasolkę szparagową odsączamy na sitku.
Marchewkę i pietruszkę po obraniu kroimy w plastry, a pora po oczyszczeniu w prążki.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
Do boczku dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i czosnek.
Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy oczyszczone, umyte, pokrojone warzywa.
Dodajemy kostkę bulionową.
Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodajemy odsączoną fasolkę szparagową.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.

Podajemy z ugotowanym drobnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2019 20:21
Zawsze jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak