Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Tradycyjny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka
marchewki 2
liście pora 2
liście selera 2
liscia aurowe
przyprawa do potraw
sól
cebula biała 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Tradycyjny

mieso wraz z zielem i lisciem larowym wrzucamy do garnka. jak zacznie sie gotowac dodajemy pieprz, jarzynke sól oraz obrana marchewke w calosci i liscie pora. Uzupelniamy ubytek wody. Cebule obieramy i kroimy w grube plastry, opiekamy nad ogniem, wrzucamy do rosołu, dodajemy liscia selera, gdy mieso jest ju miękkie podajemy rosół, można podawac z posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 11.04.2012 23:47
moja ulubiona zupa, chyba nigdy mi się nie znudzi
Sylwia56
Sylwia56 16.03.2012 17:52
idealny
kamyk 29.11.2011 08:13
pycha taki rosołek
Mati13 13.12.2010 07:16
super rosolek!
Magdalena/26Mooi 06.11.2010 19:05
Prze-Py-Szne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak