Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sernik powstał tak spontanicznie z tego, co znalazłam w lodówce i kuchennej szafce. Warto było go upiec, jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć. Jeśli macie ochotę na taki sernik to upieczcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :)

Składniki:

Masa serowa:

ser na sernik 50 dag
cukier 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
budyń waniliowy 2 sztuki
śmietana kremowa 30% 165 mililitrów
wiórki kokosowe 1 szklanka
jajko 3 sztuki

Dodatkowo:

maliny świeże 2 szklanki

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 23 cm. Sernik można pokroić na około 12 porcji.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami

1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i wiórki kokosowe i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka, ale taka ma być i nie należy się martwić.

2. Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone.

3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia.

4. Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Zimny sernik kroimy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.08.2018 12:01
Pyszny sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak