Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonki

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Po prostu pycha <3

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 2 kilogramów
cebule 2 sztuki
kiełbasa śląska 500 gramów
maślanka 2 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki

Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry. Oprószamy solą i pieprzem.
Cebule kroimy w piórka.
Połowę ziemniaków wykładamy w garnku, na to kładziemy cebulę.
Kiełbasę kroimy w talarki, kładziemy na cebulę.
Na ziemniaki kładziemy pozostałą część ziemniaków.
Całość podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem przez 35-40 min. Od czasu do czasu mieszamy.
Podajemy z maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak