Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo-kokosowe ciasto z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dzięki dużej ilości owoców ciasto nie jest zbyt suche, jest idealnie wilgotne. Takie ciasto to najlepiej podać z filiżanką ulubionej kawy lub z kubkiem mleka. To ciasto zawsze się udaje. Zachęcam, upieczcie, a ja smacznego Wam życzę :)

Składniki:

Ciasto:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 0.5 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczna 2 łyżki
wiórki kokosowe 4 łyżki
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatkowo:

maliny świeże 2 szklanki

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 16 kawałków. Kakao ciemne i 4 kopiaste łyżki.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo-kokosowe ciasto z malinami

1. Jajka ubijamy z cukrem, aż będą puszyste, wlewamy olej i chwilę miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo pozostałe składniki: wiórki kokosowe, obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, cały czas miksujemy.

2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Na wierzch ciasta układamy maliny, wcześniej umyte i osuszone.

3. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.08.2018 12:01
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak