Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada agrestowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna, domowa marmolada, idealna do naleśników i gofrów. W sam raz na osłodę dnia. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, podwieczorek, a dla miłośników gatunku - nawet na kolację.

Składniki:

Marmolada

agrest 1 kilogram
cukier 3 szklanki
woda 0.25 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada agrestowa

Agrest (u mnie czerwony) oczyścić i przełożyć do garnka. Następnie wlać wodę, wsypać cukier i gotować na małym ogniu 40 minut.

Wszystko dokładnie rozdrobnić blenderem.

Ciepłą marmoladę przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak