Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem

Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem to propozycja na lekką kolację lub przystawkę. To pyszne połączenie gotowanego łososia, szpinaku i twarożku z dodatkiem aromatycznej gałki muszkatołowej.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filet z łososia

    1 kilogram
  • szpinak

    500 gramów
  • ser biały

    200 gramów
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia kroimy w bardzo cienkie plastry.

Szpinak parzymy wrzątkiem i przekładamy do miski, po czym dokładnie mieszamy go z twarogiem, gałką i pieprzem.

Na blacie kładziemy folię spożywczą i na niej układamy warstwę łososia. Skrapiamy go cytryną, a następnie układamy warstwę twarożku ze szpinakiem.

Całość zwijamy w roladę i związujemy folią spożywczą. Dodatkowo możemy zabezpieczyć ją sznurkiem kuchennym. Tak przygotowaną roladę wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia.

Wystudzoną roladę kroimy w plastry pod kątem 45 stopni.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

17.08.2018 19:42
Pyszna rybka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat