Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem

5.0
(28)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem to propozycja na lekką kolację lub przystawkę. To pyszne połączenie gotowanego łososia, szpinaku i twarożku z dodatkiem aromatycznej gałki muszkatołowej.

Składniki:

Składniki:

filet z łososia 1 kilogram
szpinak 500 gramów
ser biały 200 gramów
sok z cytryny 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem

Łososia kroimy w bardzo cienkie plastry.

Szpinak parzymy wrzątkiem i przekładamy do miski, po czym dokładnie mieszamy go z twarogiem, gałką i pieprzem.

Na blacie kładziemy folię spożywczą i na niej układamy warstwę łososia. Skrapiamy go cytryną, a następnie układamy warstwę twarożku ze szpinakiem.

Całość zwijamy w roladę i związujemy folią spożywczą. Dodatkowo możemy zabezpieczyć ją sznurkiem kuchennym. Tak przygotowaną roladę wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia.

Wystudzoną roladę kroimy w plastry pod kątem 45 stopni.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 17.08.2018 19:42
Pyszna rybka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak