Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem
Przygotowanie:
Każdego zanurzyć najpierw w roztrzepanym jaju, a potem obtoczyć w bułce tartej.
łopatka wieprzowa | 600 gramów |
olej | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 0.75 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 0.5 łyżeczki |
mleko | 1 szklanka |
woda zimna | 0.5 szklanki |
mąka pszenna | 2 szklanki |
jaja | 2 sztuki |
Kucharek przyprawa do potraw | 0.3 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 0.5 łyżeczki |
jaja | 3 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1.5 szklanki |
Każdego zanurzyć najpierw w roztrzepanym jaju, a potem obtoczyć w bułce tartej.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: