Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    0.5 kg
  • cebula biała

    1
  • kiełbasa

    40 dag
  • majeranek Prymat

  • sól i pieprz

  • mąki

    6 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • margaryna do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasole dzien przed zalewamy zimna wodą (aby namokla). cebule kroimy w drobniutka kostke i przesmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostke kiełbase i smażymy. Fasolke gotujemy, gdy jest już troche miekka dodajemy cebule z kiełbasa i gotujemy do miekkosci. doprawiamy, łączymy z zasmażka i gotowe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Asia23

29.07.2011 21:20
pyszna

monisia1977

20.11.2010 08:16
uwielbiam

Grażyna13

11.10.2010 16:41
Pycha ! Lubie bardzo :)

aranka

25.09.2010 09:08
Jedno z moich uluboinych dan

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat