Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem i fasolkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Makaron z dodatkiem kurczaka, fasoli i kukurydzy kolorowo się prezentuje i jest bardzo syty ;)

Składniki:

Składniki:

makaron kokardki 500 gramów
pierś z kurczaka 400 gramów
fasola zielona 250 gramów
fasola czerwona z puszki 1 puszka
puszka kukurydzy 0.5 puszki
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 0.5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 0.5 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 0.25 łyżeczki
śmietana 30% 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem i fasolkami

Przygotowanie:

1

Na maśle usmażyć umytą pierś, pokrojoną w paski z dodatkiem przypraw.

Krok 1 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
2
Następnie dodać zieloną fasolkę mrożoną i smażyć przez ok. 10 min.
Krok 2 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
3

Potem dodać odcedzoną kukurydzę i czerwoną fasolkę, wymieszać i smażyć przez kilka minut.

Krok 3 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
4
Całość na końcu zalać śmietanką i zagotować. Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 4 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
5
Makaron przełożyć do "sosu" i całość wymieszać.
Krok 5 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
6
Makaron prezentuje się kolorowo i apetycznie ;)
Krok 6 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak