Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczno-chlebowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kotlety jajeczno-chlebowe z dodatkiem sera i szczypiorku to propozycja, która może być przekąską lub z dodatkami stanowić danie główne ;)

Składniki:

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 sztuk
jajko 2 sztuki
chleb czerstwy 5 kromek
ser żółty 100 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
starta gałka muszkatołowa 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 0.5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0.25 łyżeczki
szczypiorek 0.5 pęczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczno-chlebowe

Przygotowanie:

1
Kromki chleba namoczyć w zimnej wodzie.
Krok 1 - Kotlety jajeczno-chlebowe foto
2
Ugotowane jaja i odciśnięty chleb zblendować.
Krok 2 - Kotlety jajeczno-chlebowe foto
3
Następnie dodać przyprawy, surowe jaja, przyprawy, bułkę tartą i całość dokładnie połączyć.
Krok 3 - Kotlety jajeczno-chlebowe foto
4
Formować kotlety i panierować w bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety jajeczno-chlebowe foto
5
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Kotlety jajeczno-chlebowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak