Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Tałkanica” podlaska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
słonina 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: „Tałkanica” podlaska

1. Gotujemy ziemniaki.
2. Wysmażamy skraweczki ze sloniny.
3. Zasmażką polewamy ziemianki, tłuczemy całość na jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.04.2011 09:06
DOKŁADNIE
Zofia12 31.08.2010 08:44
na wsi, to zawsze ziemniaczki ze skwareczkami, inaczej to znak ze biede aż piszczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak