Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna, aromatyczna pierś pieczona z dodatkiem mozzarelli i boczku. Dobry pomysł na sycący, rodzinny obiad. Danie przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych połączeń mięsa z z serem. Polecam!

Składniki:

Składniki :

piersi z kurczaka 2 sztuki
kulka mozzarelii 250 gramów
boczek wędzony 350 gramów
tymianek 2 gałązki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz 0.25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem

Przygotowanie :

1
Mięso umyć, przekroić wzdłuż i ułożyć na wysmarowanej blasze. Na mięsie położyć gałązki świeżego tymianku i plastry mozzarelli.
Krok 1 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto
2
Całość "przykryć" plastrami boczku.
Krok 2 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto
3
Piec w piekarniku w temp. ok. 130 stopni przez ok. 25-30 min.
Krok 3 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak