Kwas podlaski

Kwas podlaski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Szczypiorek gruby

  • ocet 10 %

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    5 łyżek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pokrojony szczypiorek rozgniatamy z solą.
2. Dodajemy 3 łyżki octu.
3. Odstawiamy na 10 minut.
4. Dodajemy 5 łyżek śmietany.
5. Zalewamy 300 ml wody.
6. Odstawiamy na 10 minut.
7. Pyszne z „tałkanicą”.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

31.08.2010 08:42
smak mojego dzieciństwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat