Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pieczeń wołowa z przyprawami to propozycja dla tych, którzy lubią smaczne mięso ;)

Składniki:

Składniki :

wołowina 800 gramów
olej 2 łyżki
sól do smaku 0.25 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
czosnek ząbki 6 sztuk
bazylia 0.5 łyżeczki
majeranek 0.5 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Przygotowanie :

1
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.
Krok 1 - Pieczeń wołowa foto
2
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Krok 2 - Pieczeń wołowa foto
3
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości.
Krok 3 - Pieczeń wołowa foto
4
Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.
Krok 4 - Pieczeń wołowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak