Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
mięso mielone wieprzowe
500 gramów -
cebula
1 sztuka -
ząbki czosnku
3 sztuki -
oscypek
0.5 sztuki -
jajo
1 sztuka -
żółtko
1 sztuka -
mąka
150 gramów -
tarta bułka
5 łyżeczek -
olej do smażenia
1 szklanka
Sposób przygotowania
Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze (0)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się