Kotlety mielone z oscypkiem

Kotlety mielone z oscypkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Nasi znajomi często nas rozpieszczają. Ostatnio zostało nam trochę oscypku, więc postanowiliśmy połączyć go z mięsem mielonym. W zasadzie wiele nie trzeba, a smak przypadnie do gustu wielbicielom tego sera.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • oscypek

    0.5 sztuki
  • jajo

    1 sztuka
  • żółtko

    1 sztuka
  • mąka

    150 gramów
  • tarta bułka

    5 łyżeczek
  • olej do smażenia

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat