Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowa manna

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Smaki dzieciństwa, prosta domowa manna do zrobienia w pięć minut. Owoce sezonowe takie jak mamy. Moja wersja bez cukru z miodem i dodatkiem ciastek.

Składniki:

składniki manny

mleko 3,2% 2 szklanki
kasza manna 5 łyżek
jagody 1 szklanka
maliny świeże 10 sztuk
jeżyny 7 sztuk
mięta 2 gałązki
ciastka zbożowe 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowa manna

W garnku zagotowuję mleko i wsypuję stopniowo kaszkę mannę cały czas mieszając. Można dodać cukier, ja nie dodałam. Jak zgęstnieje zdejmuję z ognia.

Jagody dokładnie płuczę. Do miseczek wykładam połowę kaszki, dodaję jagody i wylewam pozostałą kaszkę. Odstawiam do przestygnięcia.

Łyżkę jagód miksuję na sos. Kaszkę wyjmuję z miseczek, dekoruję malinami, jeżynami, jagodami i ciasteczkami, polewam sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak