Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa zapiekana z dodatkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Polecam bardzo smaczną kiełbasę zapiekaną z ogórkiem konserwowym, cebulą, serem oraz suszonymi śliwkami. Dodatek śliwek wzbogacił smak kiełbasy.

Składniki:

potrzebne składniki;

kiełbasa śląska 3 sztuki
cebule 2 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
ser żółty 100 gramów
śliwki suszone 15 sztuk
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa zapiekana z dodatkami

Porcje kiełbasy lekko ponacinać.
W nacięte miejsca włożyć kawałki sera żółtego.
Na posmarowanej olejem foli aluminiowej ułożyć kiełbasę z serem, obłożyć pokrojonym w kostkę ogórkiem konserwowym oraz obraną, pokrojoną cebulą.
Całość obłożyć suszonymi śliwkami (śliwki można przekroić).
Każdą kiełbasę osobno zawinąć w folię i upiec w piekarniku - około pół godziny.
Kiełbasę na stół podawać w foli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.08.2018 19:35
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak