Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z malinami i czekoladą

5.0
(15)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Taki biszkopt warto spróbować.

Składniki:

biszkopt:

czekolada mleczna 10 dag
maliny świeże 8 sztuk
cukier 3 łyżki
jajko 3 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka tortowa 3 łyżki
bita śmietana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z malinami i czekoladą

1. Białka ubijamy na sztywno.
2. Wsypujemy cukier i chwilkę ubijamy.
3. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilkę ubijamy.
4. Z kolei wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę tortową, delikatnie mieszamy.
5. Tortownice o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i następnie ciasto do niej przelewamy.
6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 25 minut.
7. Upieczone ciasto studzimy i kroimy na 8 trójkątów.
8. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Dekorujemy nią trójkąciki.
9. Ciasto odkładamy do wystygnięcia.
10. Na sam koniec dekorujemy bitą śmietaną i malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak