Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Makaron jest zawsze wdzięcznym i szybkim tematem.

Składniki:

Składniki:

makaron świderki 400 gramów
śmietana 30% 250 mililitrów
groszek mrożony 200 gramów
serek 200 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Użyliśmy serek (nie topiony) z ziołami.

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym

Makaron gotujemy al dente. Wodę z makaronu zachowujemy.

Śmietanę podgrzewamy razem z serem. Do sosu dodajemy groszek, chwilę podgrzewamy (około 3 min). Do sosu dodajemy makaron, składniki dokładnie łączymy. W razie potrzeby, dodajemy wodę z gotowania makaronu. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak