Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym

Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Makaron jest zawsze wdzięcznym i szybkim tematem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron świderki

    400 gramów
  • śmietana 30%

    250 mililitrów
  • groszek mrożony

    200 gramów
  • serek

    200 gramów
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Wodę z makaronu zachowujemy.

Śmietanę podgrzewamy razem z serem. Do sosu dodajemy groszek, chwilę podgrzewamy (około 3 min). Do sosu dodajemy makaron, składniki dokładnie łączymy. W razie potrzeby, dodajemy wodę z gotowania makaronu. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
Użyliśmy serek (nie topiony) z ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat