Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola szparagowa kwaszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
kilka liści kapusty białej
sól 1 łyż
pęczek zielonego kopru
sól 2 łyż
Zalewa: 1,5 l
woda 1,5 l
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasola szparagowa kwaszona

strąki fasoli umyć, przyciąć końcówki. Z paryki usunąc nasiona i wraz z koprem pokroić. Wymieszać fasolę. Wodę zagotować z solą. N a dno słoija ułożyć liście kapusty, nanich układac lekko docisniętą fasolę. Obciążyć a natępnei ostrożnei wlewać zalewę. PO tygodniu przenieśc kwaszonkę w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 14.09.2012 19:48
nigdy nie próbowałam
artur7 17.06.2012 07:37
pyszne
treonina 13.06.2012 09:55
fajne
aga130982 24.11.2011 07:43
pycha
gosia561 28.10.2011 10:28
smaczne
buksiak12 30.09.2010 12:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak