kwaszona kapusta z jabłkami

kwaszona kapusta z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    5 szt
  • sól

  • nsiona kminku, kopru,liście laurowe

  • jabłka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę poszatkować i włożyć do duzego słoja. Sól na 1 kg kapusty 1 łyżka. Kapustę wymieszac z przyprawami i przełożyć jabłkami. Wierzch obciążyć. Zostawić w tem. pokojowej na 3 dni. Po tym czasie wynieśc w chłodne miejsc. po ukiszeniu jabłka nadają sie jako samodzielne danei do pożycia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

09.06.2012 20:47
fajna kapusta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat